Tietoa aknesta?

Et ole yksin - neljä viidestä nuoresta kärsii rasvoittuvasta ja epäpuhtaasta ihosta. 

 

Rasvoittuva iho, finnit sekä mustapäät kasvoissa, rinnassa ja selässä ovat yleisiä. On olemassa kolme asiaa, jotka luultavasti painavat mieltäsi jos kärsit aknesta.

  1. Aknesta on nimittäin vaikea päästä eroon – onneksi apua kuitenkin löytyy mm. apteekista sekä ihotautilääkäriltä.

  2. Lisäksi akne voi vaikuttaa negatiivisesti arkeesi ja elämänlaatuusi. Muista kuitenkin - jos kärsit aknesta et takuulla ole yksin! Akne lievässä tai vakavassa muodossa on ongelma suurimmalle osalle nuorista – ja myös monelle aikuiselle.

  3. Viimeisimpänä saatat miettiä aknen jättämiä pysyviä jälkiä ja arpia – tämä tekee aknen varhaisesta hoidosta entistäkin tärkeämpää.

 

Mikä on akne?

Akne kattaa alleen kaiken epäpuhtaan ihon lievistä tapauksista erittäin vaikeisiin tapauksiin.

Akne on yleinen ihosairaus, joka aiheutuu talirauhasten liiallisesta talin erityksestä ja ihon tukkeutumisesta. Oleellista on, että tali ei pääse erittymään vapaasti pois talirauhasesta, jolloin talirauhanen tulehtuu. Vaikeusasteita on useita - akne ilmenee ihossa näppylöinä, mustapäinä, valkopäinä ja vaikeimmissa tapauksissa tulehtuneina onteloina ja arpimuodostumina.

Mikä aiheuttaa aknen?

 

Aknea esiintyy tyypillisesti teini-iässä, koska lisääntynyt hormonituotanto murrosiässä stimuloi talirauhasta tuottamaan enemmän talia, mikä tekee ihosta rasvoittuvan ja kiiltävän. Jos ihohuokoset tukkeutuvat talinerityksestä tai kuolleista ihosoluista tämä voi johtaa tulehdukseen, joka aiheuttaa näppylöitä. Tulehduksen syy johtuu C.acnes bakteerista. Talineritys luo hyvät elinolosuhteet C.acnes bakteerille, joka lisää talineritystä entistä enemmän, joka taas lisää C.acnes bakteeria ja tilanne vain pahenee.

 

Lisäksi viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet että C.acnes bakteeri on kehittänyt erittäin hyvän puolustusmekanismin. Se elää bakteeriyhteisössä, jota suojaa biofilmi. Tämä kalvo toimii suojana, joka parantaa bakteerin vastustuskykyä ja tekee siitä immuunin useita aknehoitoja vastaan. Biofilmin takia aknesta on vaikeampi päästä eroon. Onneksi tähän löytyy apua!

 

 

Nyt on olemassa ratkaisu!

 

C.acnes biofilmin löydön jälkeen tiedetään miten tärkeää on tuhota tämä kalvo, jotta aknesta pääsisi eroon. Ducray Laboratorion monen vuoden tutkimuksen tuloksena on kehitetty ainutlaatuinen aktiiviaine Myrtacine®, joka hajottaa C.acnes bakteerin biofilmiä. Tämä tehoaine saadaan luontaisesti uuttamalla välimeren myrtti kasvista. Myrtacine® on patentoitu ja sillä on todistettu kolmivaikutteinen teho:

 

-          Se hajottaa biofilmiä jo muutamassa minuutissa

-          Se estää uuden biofilmin muodostamista

-          Se heikentää C.acnes bakteerien vastustuskykyä hoidoille*

*In vitro tests conducted on the new generation Myrtacine to evaluate its action against C.acnes.

 

7 hyvää vinkkiä rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoitoon

 

1. Pese iho aamuin ja illoin etteivät ihohuokoset tukkeudu. Valitse aina tuote, joka on tarkoitettu epäpuhtaalle/rasvoittuvalle iholle, esim. Ducray Keracnyl Foaming Gel.

 

2. Käytä epäpuhtaalle/rasvoittuvalle iholle suunniteltua hoitovoidetta, esim. Ducray Keracnyl PP cream. Jos käytät sisäistä aknelääkitystä (isotretinoiini), suosittelemme Keracnyl Repair linjaa, joka sisältää kosteuttavaa voidetta ja hoitavaa huulirasvaa.

 

3. Ole kärsivällinen ja säännöllinen. Voi kestää 2-3 kuukautta ennen kuin näet hoidoissa tuloksia.

 

4. Vältä epäpuhtauksien koskettelemista ja puristamista. Se voi pahentaa tulehdusta ja jättää arpia.

 

5. Käytä tarvittaessa meikkiä sekä aurinkosuojavoidetta, joka on tarkoitettu epäpuhtaalle/rasvoittuvalle iholle, jotta ihohuokoset eivät tukkeutuisi lisää.

 

6. Älä koskaan vietä aikaa auringossa ilman aurinkosuojaa. Vaikka hetkellisesti tuntuisikin siltä, että aurinko parantaa se voi itse asiassa pahentaa aknea.

 

7. Pyydä aina neuvoa ammattilaiselta. He osaavat kertoa miten parhaiten hoidat rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa. Voit kysyä neuvoa apteekista, yleislääkäriltä tai ihotautilääkäriltä.